En weer heeft BS Bocholtz een geweldige Adventsactie gehouden, met een super opbrengst van €1250 die we bij onze projecten in Gambia mogen besteden!! Een mooier kerstcadeau kunnen we niet krijgen! Bedankt! Het bedrag zal gebruikt gaan worden om de ommuring van het schoolterrein mogelijk te kunnen maken. Een muur zorgt er namelijk voor dat de school officieel erkend kan worden door de overheid en dit levert weer veel voordelen op. Wij zijn weer blij!!

24-12-2014

Afgelopen weekend had Stichting Musical Stella Duce weer de jaarlijkse kerstvoorstellingen. En al voor het vierde jaar (!) werd er aandacht gevraagd voor onze projecten in Gambia. Hier zijn wij heel blij mee! Er werd in totaal €627 opgehaald, dat gebruikt zal worden in de bouw van de health post in Faraba Kairaba. Dank jullie wel!!

21-12-2014

Op 20 december 2014 organiseerden vrijwilligers Igor en Danique van Drunen een benefietfeest voor onze projecten in Gambia. Ze haalden hiermee maar liefst €1232 op! Het feest was heel goed georganiseerd en het was zeer gezellig. Igor en Danique vertrekken op 16 januari voor drie maanden naar Gambia en zullen gaan helpen in het skillcenter en de health post. Bedankt, kanjers!

21-12-2014

Op 8 januari komt Bert Tbmvisuals van stichting "Gambia speelt mee" een kijkje nemen bij de Faraba Kairaba nursery school. Deze stichting voorziet scholen in Gambia van speeltoestellen en schoolmeubilair. Het zou fantastisch zijn als de school via deze stichting aan een mooie speelplaats komt, waar de kinderen lekker kunnen spelen! Met de donatie van Enexis van €250 kan Hand in Hand Gambia zelf een bijdrage leveren hieraan. Hopelijk wordt het een positief bezoekje!

18-12-2014

Mannenbingo 2014 bij Cafe de Sport Velden was weer een groot succes!! Veel plezier, gezelligheid en een special act die goed in de smaak viel bij de mannen! De middag heeft €940 opgeleverd voor Hand in Hand Gambia! Dit bedrag zal, i.s.m. Wilde Ganzen, gebruikt worden voor de bouw van de health post in Faraba Kairaba. A special thanks to Liesbeth Geraedts en Dion In 't Zandt! Op naar volgend jaar!

12-10-2014

Op 31 augustus 2014 hadden we de vrijwilligersdag 2014. Het doel van deze dag: ervaringen uitwisselen! Er kwamen vrijwilligers die al in Gambia geweest zijn, vrijwilligers die binnenkort naar Gambia gaan en een aantal van onze bestuursleden. Door de stromende regen viel de barbecue letterlijk in het water, maar dit mocht de pret niet drukken. Het was erg gezellig!

31-12-2014

LAC Dienstverlening heeft een hele mooie donatie van €400 gedaan, zodat we de leerkrachten van de Faraba Kairaba nursery school weer een maand hun salaris kunnen betalen. Helaas wordt vaak vergeten hoe belangrijk dit is, maar zij begrijpen dit wel! Ontzettend bedankt, ook namens de leerkrachten!!

18-08-2014

huisje

In mei 2014 startten we met de bouw van een huisje voor vrijwilligers. Dit zou het een stuk gemakkelijker maken voor vrijwilligers om dicht bij het project te verblijven. Er werd hard gewerkt en begin juli 2014 was het huisje klaar! Vrijwilliger Karlijn was de eerste die er "gewoond" heeft. Het huisje is geschikt voor vier personen en bestaat uit een veranda, woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers.

11-08-2014

logo 2015

Het jaarverslag van 2013 staat online. Klik hier om het te bekijken. 

11-08-2014

zonnepanelen

Met hulp van Stichting Musical Stella Duce en VSO de Velddijk en in samenwerking met Wilde Ganzen hebben we ervoor kunnen zorgen dat de Faraba Kairaba nursery school nu over water en elektriciteit beschikt! Er is een borehole geplaatst naast de ronde hut en er zijn zonnepanelen geplaatst op het dak van de school, waarmee dit mogelijk gemaakt wordt. Het guesthouse en skills center zullen hier later ook gebruik van maken.

04-06-2014

andreasschool

Ook dit jaar heeft BS de Andreasschool uit Velden weer een Vastenactie georganiseerd, met als doel geld in te zamelen voor Hand in Hand Gambia; "Heitje voor een karweitje". Op 9 april is de actie gestart; alle kinderen verkleedden zich op school als Afrikaan en werden hierbij geholpen door een aantal echte Gambianen! In de week daarna werden er volop klusjes uitgevoerd, met als geweldig eindbedrag €2875,48!

09-04-2014

Heiplas

Hand in Hand Gambia gaat samenwerken met Wijkschooltje "Heiplas", onderdeel van de Vrije Kleuterschool Stella Matutina in Lede, België. Onze vrijwilliger Annemie heeft dit mogelijk gemaakt. Helemaal super! Er zal een uitwisseling tussen de scholen opgezet gaan worden, waarbij tekeningen etc. naar elkaar opgestuurd zullen worden en de kinderen leren over elkaars leven. Ook heeft de school met hun Vastenactie een mooi bedrag van €530 opgehaald voor de nursery school in Faraba Kairaba.

07-04-2014

hut

BS Bocholtz heeft in december weer een geweldige Vastenactie georganiseerd. Met de opbrengst is een grote ronde hut gebouwd bij de school, waar de kinderen hun lunch kunnen eten en activiteiten georganiseerd kunnen worden. Het ging om een bedrag van ruim €1400. Super! De hut is in maart persoonlijk door René, Rita en Rose geopend in Faraba Kairaba en wordt inmiddels volop gebruikt!

21-03-2014

boekenbeurs

Het project in Faraba Kairaba is door de Rotary Club Venlo Maas en Peel gekozen als groot project bij de Boekenbeurs 2014 van de stichting Boeken Steunen Mensen. Het gaat hierbij om een bijdrage voor de realisering van het youth center, health center en huisje voor vrijwilligers. Afgelopen weekend heeft de Boekenbeurs plaatsgevonden. Wat een geweldig evenement, met een geweldige opbrengst van €18.000 voor Hand in Hand Gambia!!

13-01-2014

­