Groepsreizen naar Gambia

In oktober 2015 heeft Hand in Hand Gambia een groepsreis naar Gambia van 8 dagen verzorgd. De insteek was om een combinatie te maken tussen inspanning en ontspanning en tussen een vastgesteld programma en vrije tijd. Met een groep van 12 personen vertrokken we naar Gambia. We verbleven in het toeristengebied in het Djembe Beach Resort en maakten vanuit daar allerlei uitstapjes. 

Zo zijn we meteen de eerste dag op pad gegaan; naar het Makasutu Cultural Forest, naar het Tanje Village Museum en naar de vismarkt in Tanje. Alleen de reis ernaartoe was voor de meesten al een hele ervaring; wat een andere wereld! We deden o.a. een boottocht, een wandeling door de natuur, kregen een Gambiaanse lunch, leerden over de Gambiaanse cultuur en zagen hoe men vis rookt in Gambia. Erg indrukwekkend!

Ook zijn we twee dagen met de hele groep in Faraba Kairaba geweest. De eerste dag deden we 'onze dagtrip', die wij ook aan toeristen aanbieden. We bezochten uiteraard de projecten, maakten een boottocht, reden met ezelkarren door verschillende dorpjes en ontdekten de gewone markt en craft market in Brikama. De tweede dag was een echte projectdag; handen uit de mouwen en aan de slag! We maakten een deel van de schooltuin gereed, schilderden de buitenmuur van de school en ook de klaslokalen werden voorzien van mooie muurschilderingen. Beide dagen werd er door de vrouwen uit het dorp voor ons gekookt; uiteraard local food. Op de gezamenlijke dagen hadden we 's avonds ook een gezamenlijk diner. Zo hebben we leuke restaurantjes ontdekt.

Op de overige dagen was iedereen vrij om zijn eigen programma in te vullen. Sommigen gingen nogmaals naar Faraba om op de school te helpen, anderen gingen naar een ander project, 'Jadu's Daycare en Nursery School' genaamd. Ook koos een groepje ervoor om bij het zwembad te blijven. Alles mag, alles kan!

Het was een ongelooflijk leuke week, waarover alle deelnemers erg enthousiast waren. Hand in Hand Gambia hoopt in de toekomst vaker dit soort reizen te mogen organiseren. Het is zo leuk om mensen kennis te laten maken met Gambia en met onze projecten! Heb je interesse? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.